Vreau sa aplic

Cine poate aplica?

Studenţii din cadrul universităţilor tehnice ce au un grup local BEST. (Mulţumită existenţei Grupului Local BEST Iaşi, pot aplica şi studenţii Universităţii Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iaşi)

Cum pot aplica?

O aplicaţie este formată din: crearea contului pe www.best.eu.org, o scrisoare de motivație și răspunsul la întrebările evenimentului BEST la care aplici (doua tehnice si una de creativitate)

Scrisoarea de motivație

Pentru orice curs la care vă decideţi să aplicaţi este necesară o scrisoare de motivaţie, în funcţie de care Grupurile Locale BEST din toată Europa îşi vor selecta participanţii.

Beneficii și Responsabilități

Pentru a avea un curs cat mai calitativ si pentru a ne distra cat mai mult exista niste lucruri de care trebuie sa tinem cont.

Mai multe detalii mai jos

Cine poate aplica?

Studenţii din cadrul universităţilor tehnice ce au un grup local BEST. (Mulţumită existenţei Grupului Local BEST Iaşi, pot aplica şi studenţii Universităţii Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iaşi).

Un student poate participa la maxim 3 cursuri BEST (BEST Courses) în timpul perioadei de studii, maxim 2 cursuri BEST (BEST Courses) în sezoanele de vară, maxim 1 cursuri BEST (BEST Courses) pe fiecare sezon, un numar nelimitat de evenimente de tip Leisure (Leisure Events) şi evenimente despre educație (Event on Education) în timpul perioadei de studii.

Learn More

Cum pot aplica?

Pentru a aplica la un eveniment BEST, există câteva reguli pe care trebuie să le îndeplineşti şi o procedura ce trebuie respectată:

O aplicaţie este formată din:

 • Crearea contului pe www.best.eu.org (site-ul general BEST);
 • O scrisoare de motivație;
 • Răspunsul la cele 3 întrebări ale evenimentului BEST la care aplici (2 tehnice și una de creativitate).

Ce trebuie să faci?

 1. Mergi la lista de evenimente, alege evenimentul la care doreşti să aplici și apasă butonul “Apply”;
 2. Introdu adresa ta de e-mail și parola, dacă nu eşti deja conectat;
 3. Dacă nu ai încă un cont, inregistreaza-te aici.
 4. Aplică la cursul/cursurile pe care le-ai ales;
 5. După crearea contului, contactează coordonatorul de Working Group BEST Events și socilită validarea contului. (Detalii mai jos)
 6. Plăteşte depozitul la BEST Iaşi, dacă ai fost acceptat la unul dintre evenimente (această sumă o vei primi înapoi în urma participării fără probleme la curs şi a completării formularului de feedback, de dupa întoarcerea în ţară);
 7. Caută şi găseşte o metodă de a ajunge la eveniment (avion, tren, autocar);
 8. Plăteşte taxa de participare (taxa pentru participanţii din partea României este de 15 Euro, stabilirea ei ţinând de aspecte economice);
 9. Participă la eveniment (respectând programul realizat de Grupul Local BEST, care organizează cursul);
 10. Evaluează evenimentul (după participarea la el), iar pentru asta va trebui să te loghezi pe www.best.eu.org.

Succes la realizarea scrisorii de motivare!
Nelămuriri? Intră la Contact şi intreabă.

Scrisoarea de motivație

Pentru orice curs vă decideţi să aplicaţi, trebuie să ştiţi că este necesară o scrisoare de motivaţie, în funcţie de care Grupurile Locale BEST din toată Europa îşi vor selecta participanţii. Criteriile de selecţie variază de la un grup la altul, dar scrisoarea de motivaţie are cu siguranţă cea mai mare pondere în alegerea participanţilor.

Nu există o reţetă perfectă, datorită multitudinii de criterii dar cu siguranţă organizatorii vor vrea să ştie:


Cine eşti?

Care îţi sunt studiile, pasiunile, care sunt cunoştinţele tale în domeniul cursului şi cum îţi place să te distrezi. Prezentarea ta nu trebuie să fie lungă, dar să cuprindă informaţii relevante despre preocupările tale, şi despre cum ai putea contribui tu la formarea unui grup de participanţi diversificat şi receptiv.

De ce ai ales cursul acesta? Citeşte cu atenţie descrierea cursului şi ai grijă, în cazul în care aplici la mai multe cursuri să nu le încurci. Grupurile BEST vor fi curioase să audă motivaţie ta şi de multe ori aceasta cântăreşte cel mai mult în decizia lor. Scrie motive specifice! Aşa vor şti că scrisoarea ta nu e una standard cu care aplici la toate cursurile şi interesul tău e real!

De ce ai ales oraşul/ţara aceasta? Studenții ce vor realiza selectia vor fi atașați de orașul și de ţara lor, așa că nu ezita să scrii motivul pentru care vrei să mergi acolo! Nu insista însă prea mult căci există riscul să dai impresia că mergi acolo ca turist şi cursurile cad pe locul doi.

Dacă la aceste informaţii adaugi şi puţină originalitate în formulare, cu siguranţă că vei avea o şansă în plus. Oricine apreciază simţul umorului şi creativitatea aşa că nu ezita să le foloseşti când ai ocazia.

Acum nu mai rămâne decât să aplici! Fă-ţi curaj, apucă-te de scris şi îţi poţi petrece toamna cum nici nu ai îndrăznit să speri.

Validare Cont

Pentru ca aplicația ta să devină vizibilă va trebui să ai contul activat.

Cum îmi activez contul?

1. Realizează o poză/copie digitală a carnetului de student, vizat pe anul universitar curent;
2. Trimite Ioanei un e-mail cu poza realizată, numărul tău de telefon și detalii despre când ai putea fi contactat telefonic;
3. Vei fi contactat telefonic pentru a avea o scurtă conversație în engleză;
4. Aștepți ca Ioana să-ți valideze contul.

Ioana Macovei
e-mail: ioana.macovei@bestis.ro

.

 • Beneficii
 • Responsabilitati

Beneficii

Organizatorii vă vor oferi fără niciun cost suplimentar:

Un „kit de supravieţuire” care conţine informaţii despre eveniment. Acest kit va fi oferit cu cel puţin trei saptamani înaintea începerii evenimentului.

Aproximativ 20 de ore de cursuri academice pe săptămână (pentru BEST Courses). În acest timp, veţi participa la cursuri, vizite la companii, studii de caz, lucru de laborator, sesiuni de training.

Materiale de curs scrise în limba engleză.

Un certificat de participare şi un formular cu informaţii despre curs, daca aţi participat la curs şi aţi trecut evaluarea finală.

Transport la curs si la toate activităţile organizate

Un program cultural/social

Trei mese pe zi – cel putin o masă caldă – pe parcursul întregului eveniment, inclusiv în weekend

Facilităţi de dormit corespunzătoare precum şi acces la un duş.

Ce nu este inclus:

Chiar dacă ne străduim să vă oferim cat de multe facilităţi pentru a face evenimentul o experienţă de neuitat, trebuie să ştiţi că pot exista cheltuieli suplimentare, cum ar fi:

Călătoria la eveniment şi întoarcerea de la acesta

Băuturi şi alimente suplimentare

Unele din activitatile de seara ( de exemplu biletul la club)

Asigurarea de călătorie şi de sănătate

Responsabilitati

Ce aşteptări avem noi, organizatorii:

După cum vezi, încercăm să impunem standarde superioare de calitate în munca noastră, iar pentru asta există şi unele cerinţe care trebuie respectate pentru a putea participa la un eveniment:

Responsabilităţile participanţilor:

 1. Participanţii trebuie să plătească un depozit către Grupul Local BEST Iaşi (depozitul va fi returnat la întoarcerea de la curs);
 2. Daca eşti sigur că vei participa la un BEST Event unde ai fost acceptat, nu uita să achiţi aceast depozit către Grupul Local BEST Iaşi. Este necesar, pentru a confirma participarea la eveniment;
 3. În timpul evenimentului, participanţii trebuie să se comporte într-o manieră civilizată, respectând oamenii, independent de naţionalitate sau convingerile lor şi în conformitate cu legile ţării în care evenimentul are loc;
 4. Participanţii trebuie să informeze grupul Local BEST care organizează evenimentul despre data de sosire la locaţia specificată pe site-ul evenimentului cu cel puțin o săptămâna înainte de începerea evenimentului;
 5. Participanţii trebuie să sosească la locaţia specificată pe site-ul evenimentului cel târziu în Ziua Sosirii la oră specificată. Participanţii urmând să plece cel mai devreme în Ziua Plecării;
 6. La evenimentele cu o componentă academică, participanţii trebuie să fie prezenţi la întreaga parte academică a evenimentului. Participanţii trebuie să fie la timp la începutul sesiunilor academice;
 7. Participanţii trebuie participe activ la toate activităţile și nu pot părăsi grupul cu excepţia cazurilor convenite cu organizatorii;
 8. În timpul evenimentului participanţii trebuie să plătească taxa de participare specificată, această taxă variind în funcţie de țara din care provin;
 9. Participanţii nu pot consuma băuturi alcoolice sau să fie sub influența băuturilor alcoolice în timpul cursurilor academice, sau alte activităţi stabilite în avanse de către organizatori;
 10. Dacă nu sunt motive medicale, participanţii nu pot consuma substanţe cu efect stupefiant sau medicamente cu efecte similare;
 11. Participanţii nu vor dormi în timpul cursurilor academice sau în timpul altor activităţi stabilite de organizatori;
 12. Participanţii vor trebui să plătească orice obiecte deteriorate, dacă se dovedeşte că a fost deteriorat de către aceştia;
 13. Participanţii au obligaţia de a completă formularul de evaluare a evenimentului, pe site-ul BEST, după participare. Acest lucru trebuie făcut înainte de termenul limită specificat pe site-ul BEST. 

Important: Garanţia va fi returnată după ce ați participat la eveniment, v-ați respectat responsabilităţile și ați răspuns la mai mult de 70% din întrebările din formularul de evaluare de pe site-ul BEST.