Navigation Menu

Întrebări frecvente

1. Care este taxa maximă pentru un eveniment de educație (Event on Education)?
Taxa de participare pentru participanți români este 1/3 din taxa cursului ales.

2. De ce sunt evenimentele BEST atât de ieftine?
Grupul Local BEST care organizează (LBG) stabileşte în mod constant parteneriate cu organizații/ companii/ universitatea pentru a obține fonduri, utilizate ulterior la organizarea cursurilor BEST.

3. De ce există o taxă (mult) mai mare pentru Leisure Events?
Așa cum a spus mai sus LBG-urile finanțează evenimentele din fondurile obţinute de la diverse organizații, universitate, companii. Cele mai multe dintre aceste organizații-companii sunt interesate de un curs academic. Prin urmare, strângerile de fonduri pentru evenimente de tip Leisure (Leisure Events) este mult mai dificile, acestea fiind mai mult o vacanță și incluzând anumite activități, precum ar fi navigatie, schi sau degustare de vin. (Şi participanţii din România vor plăti această taxă)

4. Cum se realizează selecţia participanţilor?
LBG-ul organizator primește toate scrisorile de motivaţie ale studenților care au aplicat la cursul său și apoi va selecta participanţii, ţinând cont de aspecte precum :

  • localizarea geografică (de obicei se va selecta un singur student dintr-un oraş/o ţară)
  • scrisoarea de motivaţie (să fie cretivă)
  • experienţa din domeniul cursului

5. Ce trebuie să fac dacă nu am fost acceptat la un eveniment?
Din păcate tot ce poţi face este să încerci din nou în următoarele sezoane.

6. Pot beneficia de credite ECTS pentru participarea la un eveniment BEST?
După evaluarea finală din cadrul cursului, vei obține un certificat BEST, care va atesta participarea ta și va descrie conținutul cursului. Certificatul BEST are ștampila universităţii și semnătura profesorului titular. Depinde de universitatea ta dacă va recunoaşte sau nu cursul, existând posibilitatea de a vă oferi creditele.

7.Când se completează formularul de evaluare online?
Participanții de la fiecare eveniment trebuie să completeze evaluarea acestuia, după ce se termină și înainte de termenul specificat pentru fiecare sezon. (vezi pagina Beneficii/Responsabilităţi )
În cazul în care un participant nu va evalua evenimentului, el / ea va primi doar jumătate din depozit înapoi.

8.În cazul în care pentru a găsi fișa de evaluare?
Formularul de evaluare se află pe pagina My Applications de pe www.best.eu.org (trebuie să fii logat pentru a putea accesa formularul).